Projecte Nous Habitatges

Estem desenvolupant la rehabilitació de dos edificis amb un projecte de l’Estudi OAB de Barcelona que dona lloc a una proposta d’habitatge i de lleure amb una visió totalment innovadora en aquest camp, ja que:

En un edifici tindrem una Sala Polivalent de 400m² condicionada per a realitzar activitats d’oci i lleure tant per les persones dels diferents Centres com pels usuaris dels habitatges, i que podrà realitzar actes oberts a tothom.

En l’altre edifici disposarem de dues plantes per una residència amb catorze habitacions molt espaioses i amb molta llum, amb una sala d’estar pròpia, que els ha de donar privacitat i autoestima. A més a més gaudiran també de menjador, gran sala social polivalent i zona verda compartida amb altres persones.

També hi hauran dues plantes amb habitatges per 4-5 persones que ens han de permetre:

  • Disposar d’habitatges familiars en que uns altres membres també necessiten un petit suport (ex. pares grans de persones discapacitades) i que volen estar junts.
  • Realitzar una adaptació progressiva per adquirir l'autonomia que requereix viure en habitatge independent.
  • Iniciar a que una persona discapacitada comenci el procés de sortir de casa dels seus pares, iniciant estades d’ un/dos dies a la setmana, una setmana al mes, etc , perquè gradualment accepti i desitgi el canvi.
Projecte construcció sala polivalent Els Joncs

Tant en la residència com en els habitatges familiars també canalitzarem les peticions de “respir” a familiars en que per diferents circumstàncies i per un període curt no poden continuar tenint a la persona discapacitada a casa seva.

Les estances no ocupades serien posades en explotació turística per dies, amb l’objecte (no solament per l’optimització financera) de compartir aquests espais amb persones amb altres capacitats per fomentar la integració social.

L’enclavament d’aquest immoble, dins el desenvolupament urbà del municipi de Sarrià de Ter, amb parada de bus a 50 metres, a cinc minuts de la ciutat de Girona,  i amb 20.000 m2 de bosc al darrera,  fan que sigui un emplaçament  immillorable com a habitatge per a aquestes persones.

Avantprojecte

Habitatges Dotacionals
Sarrià de Ter
2017

OAB

Office of Architecture in Barcelona
www.ferrater.com
telf: 93 238 51 36
Balmes 145 Baixos / 08008 Barcelona