Des de fa temps fomentem activitats en què les persones a qui atenem gaudeixin d’espais lúdics que creiem són necessaris per al seu desenvolupament com:

  • Piscina, utilitzem les instal·lacions del Salt
  • Equinoteràpia, realitzada a la Hípica Mas Alba, amb monitors especialitzats
  • Viatges a l'estranger
  • Colònies
  • Sortides a Port Aventura i altres llocs d'interès
  • Teatre
  • Música, amb el professor Sr. Xavier Compte que els descobreix tot un món nou

Aprenem tot viatjant

A l’escola Mare de Déu del Carme creiem en la importància de viatjar pel desenvolupament integral de la persona i alhora per la igualtat real de les persones amb discapacitat. Les famílies dels nostres alumnes coneixen i participen amb il·lusió del projecte “Aprenem tot viatjant” . Saben que aquest forma part del procés educatiu i, ja des de la matriculació del seu fill, en reben informació.

Des de fa molts anys, des de l’escola, organitzem viatges de final de curs amb els alumnes més grans. Els darrers han estat a Lanzarote (2018), Lisboa (2016), Canàries (2014),  Marràqueix (2012),  Tunísia (2010)  i  Egipte (2008) .

Cerquem llocs en què puguem fer sortides i activitats que els hi aportin unes experiències molt enriquidores  i aprofitem també per desenvolupar hàbits socials en un entorn que a l’escola no tenim.

Podem fer aquesta tasca perquè comptem amb el suport desinteressat dels professors que els acompanyen,  que prèviament han preparat el viatge amb els alumnes.

Ho fem cada dos anys per donar temps a obtenir els recursos suficients. A part de vendre butlletes de loteria de Nadal, s’organitzen altres activitats que ens permeten petits ingressos (recollida de paper i cartró, regals solidaris de Nadal, roses de Sant Jordi…) que ha fet que, fins a l’actualitat, els viatges no han suposat cap cost per la Fundació.  Durant aquests mesos aprofitem l’avinentesa per fomentar l’hàbit de l’estalvi als alumnes, acompanyant-los al banc a ingressar petits imports a un dipòsit obert al seu nom amb aquesta finalitat.

És una activitat que ens dóna molts bons resultats, només hem de veure les cares de felicitat quan tornen !!!

El record d’aquestes experiències els acompanya al llarg de la seva vida.