EL PUNT | Dissabte, 26 d’abril del 2008

Es reconeix la seva tasca en l’esport, el teatre, la ginecologia i l’educació

El seleccionador català de futbol, Pere Gratacòs, l’actriu Marta Ribera, l’equip mèdic Sabrià-Bach i el Centre d’ Educació Especial MARE DE DÉU DEL CARME de la FUNDACIÓ ELS JONCS van rebre els premis Gironins de l’Any, per la seva brillant tasca en els camps respectius.

Pere Gratacòs. El jurat dels premis va reconèixer el seleccionador nacional català de futbol perquè simbolitza la cursa contra aquells que ens neguen els drets com a país i posen limitacions polítiques a l’esport. Una selecció que no pot competir amb normalitat i els jugadors de la qual només es poden posar la samarreta quan Villar i la Federació Espanyola de Futbol els donen permís. Milers de catalans, es va dir, som Gratacòs cada cop que juga la selecció nacional.

Equip mèdic Sabrià – Bach. Distinció a l’equip de professionals format per una parella i el seu fill (pels ginecòlegs Josep Sabrià Rius i Concepció Bach, i pel seu fill, també ginecòleg, Joan Sabrià Bach) que al llarg dels darrers deu anys han desenvolupat un programa de detecció de la síndrome de Down amb una fiabilitat del 90% durant el primer trimestre de l’embaràs. La prova més clara que la constància i el treball en equip al final obtenen la compensació.

Marta Ribera. Premi a una llarga trajectòria professional i que encara ho ha de ser molt més perquè aquesta actriu gironina és encara molt jove. Des dels quatre anys, quan ja estudiava música i dansa, pràcticament no ha baixat dels escenaris dels teatres d’arreu de l’Estat, on transmet energia i vitalitat amb obres com l’última, Cabaret. També ha destacat com a actriu en els platós de televisió.

Fundació Els Joncs. Reconeixement al centre d’educació especial Mare de Déu del Carme de la Fundació Els Joncs, pels seus trenta anys i pel mèrit de lluitar per un dret com és que l’educació no ha d’excloure els qui tenen una discapacitat física o psíquica. Una funció social molt important perquè a les seves escoles es parli amb normalitat d’adaptacions curriculars i de tallers d’aprenentatge.