Organitzat per l’ Escola Mare de Déu del Carme, el dissabte 19 de maig de 2018  es va fer, a l’ EspaiCaixa de Girona, una Jornada d’actualització en neurodidàctica dirigida a professionals de l’educació,  que va ser un èxit d’assistència, ja que un mes abans s’havien completat les 200 inscripcions.

Va inaugurar la Jornada el Director dels SS.TT. d’Ensenyament a Girona, Sr. Josep Polanco.

Ponències:

“NEUROMITES EN EDUCACIÓ” a càrrec del Sr. Jesús Guillen Buil, astrofísic i neuropedagog, professor del postgrau “Neuroeducació, aprendre amb tot el nostre potencial” de la Universitat de Barcelona i del Màster en Neurodidàctica de la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid. Coautor del llibre “Neuromitos en Educación, el aprendizaje desde la neurociencia” i autor del blog sobre neuroeducació “Escuela con Cerebro”

“DIFICULTATS EN L’ APRENENTATGE. QUÈ PASSA EN EL CERVELL” a càrrec de la Dra. Maria Jesús López Juez, neurobiòloga. Llicenciada en Ciències Biològiques per la Universitat Autònoma de Madrid i Doctora en Neurociència per la Universitat Complutense de Madrid. Dirigeix des de l’any 2000 el Centre d’Organització Neurobiològica NEOCORTEX, i és docent a la Universitat Internacional de la Rioja.

“NEUROPSICOLOGIA FUNCIONAL APLICADA A L’ EDUCACIÓ” a càrrec del Dr. Pablo Duque San Juan, neuropsicòleg especialitzat en neuropsicologia funcional. Impulsor del centre INEURO de Sevilla que ofereix serveis clínics d’investigació i formació. Coordinador en Neuropiscologia a l’Hospital VIAMED i investigador clínic a l´Hospital Universitari Virgen Macarena de Sevilla.

 

Van cloure l’acte el Sr. Lluís Pòrtulas Director de l’Escola i Patró de la Fundació Els Joncs, i el Sr. Pere Costa dels SSTT d’Ensenyament que va definir al nostre centre no com una escola d’educació especial, sinó com una escola especialitzada de les comarques gironines.

La Jornada va comptar amb el suport de la Diputació de Girona, els Ajuntaments de Girona i de Sarrià de Ter, així com de l’Obra Social de “la Caixa”.

 

Més informació:

Sr. Jesús Guillen :  www.escuelaconcerebro.wordpress.com , www.jesuscguillem.jimbo.com/

Dra. Maria Jesús López : www.neocortex.es

Dr.Pablo Duque : www.ineuro.es

 

Fotografies