L’estiu del 2017 el GIRONA FC es va adherir al projecte de la Federació Espanyola de Futbol amb la intenció de jugar La Lliga Genuine, que agrupa diferents equips de la primera i segona divisió de futbol professional formats íntegrament per jugadors amb discapacitat intel·lectual.
D’aquesta manera es va crear el GIRONA FC Genuine, amb nois i noies procedents de les diferents entitats que atenen aquest col·lectiu a les comarques gironines.
La Fundació Els Joncs ha tingut una àmplia representació en aquest equip, aportant un tècnic i un total de cinc jugadors repartits entre l’escola Mare de Déu del Carme (Àlex Benjumea i Andreu Borrell ) i el Centre Ocupacional ( Ricard Nieto, Èrik Zaragoza i Enrique Gómez ).
Quedarà a la història del Girona FC que el primer capità d’aquest equip ha sigut l’Àlex Benjumea dels Joncs.
La competició consisteix a reunir-se els 18 equips inscrits durant quatre caps de setmana l’any en una seu per jugar-hi tres partits i establir una puntuació semblant a la lliga. Els desplaçaments van ser a Villarreal, Tarragona, Vigo i Palma de Mallorca.
La 8ena posició final va ser molt meritòria, però el més important d’aquestes trobades ha estat la convivència i els valors treballats entre els propis jugadors del Girona FC i, sobretot, amb la resta de jugadors dels diferents equips, amb qui han compartit hotel, autobusos, restaurants…..
Per la temporada 2018-2019 la previsió és que els equips augmentin a 32 com a conseqüència de l’èxit de la primera edició, i està confirmada de nou la presència del GIRONA FC Genuine amb la possible ampliació de dos jugadors representants de la Fundació Els Joncs.