A Montilivi les obres continuen a un ritme frenètic per tenir-ho tot a punt per diumenge. Per si no hi hagués prou moviment, aquesta setmana a l’estadi hi han començat a treballar els operaris del Centre Especial Els Joncs, una institució creada el 1995 a Sarrià per integrar socialment i laboral nois i noies amb discapacitat intel·lectual. Des de fa tres temporades s’encarreguen de la neteja de la tribuna i de la grada de l’estadi. Ara se’ls ha girat més feina perquè hi ha seients a tot el camp i la imatge de Montilivi, amb l’equip jugant al futbol professional, tindrà molta més transcendència. Però treballar no els espanta.
El president del Girona, Josep Gusó, diu que se sent “orgullós” de la col·laboració entre el club i la Fundació que gestiona Els Joncs. “Sempre han estat amb nosaltres, a Tercera quan estàvem sols, a Segona B, i ara a Segona A. El Girona vol ser solidari i si podem ajudar en la integració d’aquests nois per a nosaltres és un autèntic plaer”, assenyala. Aquesta temporada no descarten organitzar alguna activitat al Centre amb alguns membres de la plantilla, de la mateixa manera com “estem oberts a col·laborar amb qualsevol tema social perquè el futbol és una gran eina d’integració”.
Fins la temporada passada era el Girona qui contractava i pagava els serveis del Centre. Ara, però, és l’Ajuntament qui se’n fa càrrec després de la firma d’un conveni pel qual el consistori s’ocupa del manteniment de la instal·lació. Quan el Girona FC va decidir encarregar a Els Joncs la neteja de l’estadi ho va fer conscient que si es volia arribar a més massa social era necessari potenciar aspectes d’integració i solidaritat. Ara el club és a l’élit i aquest triomf, d’alguna manera, també se’l senten seu aquests treballadors.