Transparency policy

FUNDACIÓ ELS JONCS is strongly committed to people with intellectual disabilities, making a decisive commitment to its efficient organization that is well managed and transparent to society. For this reason, and to fulfil Law 19/2013 of December the 9th and Law 19/2014 of December the 29th on transparency, access to public information and good government, in this website you will find the following information:

Board of trustees (and Board of Directors)

You can check the board members by clicking on the link below.

Registered statutes

Registered statutes
Consult

Economic and financial information

We attach the Auditor’s report, as well as the balance sheet and the income statement for the last three financial periods.

Audit Office of 2017
Consult
Audit Office of 2016
Consult
Audit Office of 2015
Consult

The patrons have the biggest responsibility in the Foundation. This position is not remunerated.

All the staff hired by the Foundation receive as remuneration according to the respective labour agreement..

COMUNICAT

Amb motiu de la detenció i empresonament preventiu d’un ja ex monitor del nostre centre, després d’haver estat denunciat per les famílies de tres noies per la possible comissió d’un delicte d’abusos sexuals, la Fundació Privada Els Joncs comunica:

  • Que des del centre es condemnen els fets, mostrant una ferma i clara repulsa cap a aquests, donant tot el suport necessari tant a les joves afectades com a les seves famílies.
  • La Fundació compareixerà com acusació particular a les diligències judicials que consten obertes. Des que la Fundació va tenir coneixement dels fets, ha posat en marxa el protocol d’actuació necessari en aquests casos per dur a terme la pertinent investigació interna, havent-se adoptat immediatament les mesures pertinents.
  • Donades les circumstàncies, des de la Fundació agrairem que es continuï preservant el respecte i la intimitat de les joves afectades i de les seves famílies. Des de la Fundació treballem i treballarem enèrgicament, dedicant els esforços pertinents, per acompanyar a les joves i a les seves famílies en tot moment.